Vejetaryen Türk Mutfağı
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı
 
 
1 bardak pirinç
 
1/2 paket nohut (dondurulmuş)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
6 yeşil soğan
 
1,5 bardak kaynar su
 
Yeterince tuz ve biber
 
 
Küçük bir tencerede tereyağını eritin, ince kesilmiş yeşil soğanları koyarak 5 dakika kavurun ve sonra pirinç, tuz, biber, dondurulmuş nohut ve kaynar suyu koyup üzerini kapatın. 10 dakika orta ateşte sonra ateşi kısarak 10 dakika daha çok kısık ateşte pişirin. İkiye katlanmış havluyu kapakla tencere arasına koyup servisten önce 20 dakika dinlendirin. Pilavı servis tabağına yavaşça alın.
 
 
 ML® Nohutlu Pilav için tıklayın
 
 
  
 |