MALZEMELER
 
4 su bardagi et suyu (bulyon da olabilir) (1 lt)
 
1 su bardagi haslanmis nohut (konserve de olabilir)
 
300 gr hazir manti
 
1 su bardagi konserve dogranmis domates
 
2 adet sivri biber (halka kesilmis)
 
2 çorba kasigi tereyağı
 
Kuru nane
 
Tuz, karabiber, kirmizi biber
 
1 çorba kasigi domates salçasi
 
2 çorba kasigi su
 
Arzuya bagli olarak sarımsakli yoğurt
 
 
YAPILIŞI
 
Mantilari 4 bardak et suyunda, hafif diri kalacak sekilde haslayin. Mantilariniza haslanmis nohut, dogranmis domates ve halka dogranmis sivri biberleri ilave edip 5 dk daha pisirin. Tuz ve karabiberle tatlandirin. Tereyağı, nane ve kirmizi biberi bir kapta beraberce kizdirin. 2 çorba kasigi suda salçayi eritip ilave edin; bir iki dakika daha ateste tutup, pismis mantilarinizin üzerinde gezdirin. Dilerseniz mantinizin üzerine sarımsakli yoğurt da döküp servis yapabilirsiniz.
  
 |