| 
 
| 
 
 
 | 
 
NOHUTLU MANTI (bayat ekmekten) | 
 
  | 
oya kural 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99071 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2014 
2,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Filiz ÇATALKAYA ORHAN
 
 
500 gr. haşlanmış nohut
 
1/2 adet kuru soğan
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
 
Tuz
 
500 gr. yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
Tereyağı
 
Pul biber
 
Dolmalık fıstık
 
Lavaş ekmeği
 
Lavaş için:
 
500 gr un
 
250 gr ekmek (kurumuş ve rondodan çekilmiş)
 
2 kaşık zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Un, tuz, sıvı yağ ve rondodan çekilmiş ekmeklerden kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur dinlendirilir. Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır. Tabak büyüklüğünde açılan hamurlar saçta ve yağsız tavada pişirilir. Eğer tavada pişirecekseniz tavanıza çok az tereyağı sürünüz. Diğer tarafta Kuru soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ve haşlanmış nohudu ekleyin, kavurun. Sebzeli çeşni ve tuzu ilave edip 5 dk. kadar tüm lezzetler harmanlanana kadar kavurmaya devam edin. Hazırladığınız lavaş ekmeğini kare kare kesin, servis tabağına yayın üzerine sotelediğiniz nohudu koyun. Diğer tarafta sarımsakları ezip yoğurda karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
NOHUTLU MANTI (bayat ekmekten) Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |