Fatma Yeniçeri
 
 
Salça
 
Bulgur
 
Un
 
Tuz
 
Kimyon
 
Su
 
İç Harcı:
 
Haşlanmış nohut
 
Maydanoz
 
Pul biber
 
Karabiber.
 
 
Nohutlar haşlanır, haşlanan nohutlar havanda ezilir, soğanlar küçük küçük doğranır, maydanozlar ince ince kıyılır. Salça, ezilmiş nohut, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz eklenerek kavrulur. Bu karışım soğuyunca kıyılmış maydanoz eklenir. Diğer taraftan su salça bulgur kimyon tuz karıştırılarak köfte hamuru yoğrulur. Bu hamur el yardımıyla oyularak, hazırlanan iç malzeme doldurulur köfteler kapatılır. Tercihe göre haşlanarak ya da kızartılarak servis yapılır.
  
 |