Malzemeler:
500 gr. nohut
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu
Yapılışı:
500 gr. nohudu akşamdan su dolu bir kapta ıslatıp, bekletin. Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayın. Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın. Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatın. İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye dizin. Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürün. En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|