| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Kapuska | 
 
  | 
Nurpare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12298 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007 
4,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 küçük lahana
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çay bardağı pirinç
 
200 gr kıyma
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
6 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı su
 
 
Yapımı:
 
İnce doğranmış soğan ve yağ kavrulur. Kıyma katılır. Kıyma suyunu bırakıp, çekince salça eklenir. Daha sonra çiğ, ince kıyılmış lahana ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulur. Üzerine tuz serpilir, yıkanmış pirinç ve nohut katılır. En son sıcak su konur. Tencerenin kapağı kapalı olarak, orta ateşte 35-40 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Kapuska için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Kapuska Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |