Abdullah Birsen
 
 
MALZEMELER
 
1 Lahananın orta kısmı                                        
 
1 adet irice kuru soğan
 
3 kaşık sıvı yağ
 
Tuz
 
1/2 kaşık domates salçası
 
1 çay kaşığı acı pul biber
 
1 su bardağı nohut (kabuğu çıkarılmış)
 
 
Yapılışı
 
1- Lâhanayı yıkayıp doğrayın
 
2- Soğanı doğrayın, düdüklü tencereye koyun, yağ ve tuz ilavesiyle biraz pişirin
 
3- Salçayı, pul biberi, nohudu ilave edin, biraz daha pişirin, sonra lahanayı tencereye alın, karıştırın
 
4- Düdüklünün ağzına adi tencere kapağı ile kapatın, ocağı kısın, lâhananın sinmesini sağlayın
 
5- Düdüklünün kapağını kapatın, iki halka çıktıktan sonra, ocağı söndürün
 
6- Düdüklünün kapağını, basıncı sıfırlandıktan sonra açıp servis yapın.
 
 
Not: Geceden ıslatılmış nohudu, düz bir yere serdiğiniz be üzerine koyun, üzerine ekmek tahtası ile basılarak yuvarlayın, kabuklarının çıktığını göreceksiniz
  
 |