https://tafed.org.tr
 
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 su bardağı kinoa
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
200 gr kuşbaşı kuzu eti
 
3,5 su bardağı et veya tavuk suyu
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 adet sivri biber 
 
2 diş sarımsak 
 
1 adet domates 
 
Hazırlanışı 
 
 
Kinoalar yıkanıp süzülür.
 
Sarımsak, soğan, biber ve domates ince bir şekilde doğranır ve tereyağında kavrulur.
 
Minik kuşbaşı doğranmış kuzu etleri ve kinoalar ilave edilip 5-6 dk. kavrulduktan sonra domates, salça, tuz ve karabiber eklenir. 
 
Haşlanan nohutlar da ilave edildikten sonra suyu eklenir.
 
Suyunu çektikten sonra sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 |