1 kg. dana eti (Ceviz büyüklüğünde doğranmış)
2 su bardağı nohut (Yıkanıp haşlanarak pişmiş)
1 su bardağı arpacık soğan (Kökleri derin kesilmeden soyulmuş)
100 gr. Bizim Margarin
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Su
Tuz
4 diş sarımsak (Soyulmuş)
1 adet soğan (Piyaz doğranmış ve yağda kızartılmış)
Tencere içinde Bizim margarini kızdırın. Etleri, soğanı ve sarımsağı koyup kevgirle karıştırın.
Etler sulanıp suyunu çekince Bizim Mutfak unu ilave edin, 2 dakika karıştırın.
Un biraz renk aldığında, etlerin üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın.
Üzerine gelen köpüğünü kevgir ile alıp, tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte pişmeye bırakın.
Etler pişmek üzereyken, nohudu ve tuzu koyup bir süre birlikte pişirin.
Üzerine soğanı serpiştirip çukur tabakta servis yapın.
|