5 patlıcan
 
250 gr. kıyma
 
2 soğan
 
2 domates
 
1 su b. nohut
 
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam nane
 
1 çorba kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sosu için:
 
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Sıvıyağ
 
Nar ekşisi
 
Tuz
 
Su
 
Servis için:
 
yoğurt
 
 
Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Ortadan ikiye bölüp ortasını çıkartıyoruz. Kararmaması için suya koyuyoruz. Kıymayı geniş bir kasenin içine alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Maydanoz ve naneyi doğrayıp ekliyoruz. Nohut, rendelenmiş domates, yıkanmış bulgur, salça, tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Bir tencerenin içine un ve sıvıyağı kavuruyoruz. Domates salçası ve soğuk su katıyoruz. Tuzunu katıp biraz pişiriyoruz. İçi doldurulmuş patlıcanları soslu tencerenin içine koyuyoruz. Üzerine nar ekşisi gezdirip pişiriyoruz. Yoğurt ile servise sunuyoruz.
  
 |