| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Nohutlu Amasya Çöreği Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Nohutlu Amasya Çöreği |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82842 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
 3,048 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 kg. un
 150 gr. ceviz içi
 150 gr. tereyağı
 10-15 adet nohut
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 2 yumurta sarısı
 
 Nohutlar havanda kırılır. Şişeye konularak üzerine ılık su ilave edilir. 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilerek 3 gün ılık yerde (şişenin ağzında köpükler dışarı taşana kadar ) bekletilir, diğer tarafta un elenir.ortası açılır içerisine maya haline gelmiş bu nohut suyu konur. 150 gr. yağ ve ceviz tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamura silindir şekli verilir. Bıçakla yumurta büyüklüğünde 15-16 eşit parçaya bölünür. Yuvarlak bezeler yapılır. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirilir. Ilık ve üstü kapalı ortamda yarım saat bekletilir. Şekillendirilmiş çörek hamurunun üzeri çizilir. Yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı sıvı yağ konularak karıştırılır. 250 derecede fırına konularak çöreklerin üzeri kabarıp kaysaklanınca dışarı çıkartılır ve yumurta sarısı fırçayla el çabukluğuyla sürülür. Tekrar fırına sürülür. Bu işler iki kez tekrarlanır. (Çöreklerin parlak ve gevrek olması için yapılır)
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |