|
|
Nohut Piyazı |
|
tuzlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc122678
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2017
1,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram nohut (1 konserve)
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Çeyrek çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı tahin
2 domates
Çeyrek adet mor soğan
Fontignac tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup üzerine nohutları ekliyoruz ve orta ateşte arada çevirerek nohutları kavuruyoruz.
Nohutlar kavrulurken ağzı kapanabilen derin bir kaba sarımsakları rendeleyip, tuzu üzerine ilave ediyoruz. Tahta bir kaşıkla tuz ve sarımsakları eziyoruz, üzerine kimyonu, tahini, kalan zeytinyağını, limon suyunu ilave edip karıştırarak harika kokan bir sos elde ediyoruz.
Domateslerin çekirdeğini çıkartıp minik küpler halinde doğruyoruz. Soğanı ise piyazlık doğruyoruz.
Kavrulan nohutları zeytinyağlı sosa ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Kabın ağzını kapatıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz. Bu sırada nohutlar tüm aromayı çekecek ve harika bir lezzete kavuşacaklar. · Oda sıcaklığına gelen nohutlara domates ve soğanı ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz.
|
|
Nohut Piyazı Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|