|
|
NOHUT KAVUDU (Erzincan) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38354
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2009
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzincan Valiliği
1 Teneke kadar nohut önce sac içinde kavrulur. Bu halde iken kavurga olarak kullanılır. Buna bazen süt de katılır. Buna da sütlü kavurga denir. Kavurga taze taze yenir. Kavrulmuş nohut değirmene götürülür, un yapılır. Bez torbalarda saklanır. Kışın veya diğer zamanlarda çeşit olsun diye yenecek kadar bir tepsiye konur. Biraz süt pişirilir. Sütle yoğrulur. Oldukça koyu olarak yoğurmaya dikkat edilir. Topak topak yapılarak taze taze yenir.
|
|
NOHUT KAVUDU (Erzincan) Tarifleri Van Yemekleri
|
|