|
|
Noel Keki |
|
pek can
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc113597
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2015
4,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr Un
60 gr maya
1/4 Liter süt
130 gr seker
1 paket vanilya sekeri
300 gr margarin
1 tatlı kasığı tuz
1 adet limon
2 adet yumurta sarısı
300 gr meyva kabugu sekerlemeleri, kuru üzüm, limon, portakal
100 gr badem
200 gr pudra sekeri
Unu bir kaba alıp ortasına havuz açılır. Maya parçalanıp 4 yemek kaşığı ılık süt ve iki kasık seker ile karıştırılıp bu havuzun içine dökülür, üzerine un serpilip 15 dk mayalanması beklenir.
Bu arada geri kalan ılık sütte margarin eritilir, kabaran mayalı karışım, seker, vanilya şekeri, tuz, limon kabuğu rendesi, oda sıcaklığındaki yumurta sarısı da eklenip yaklaşık 10 dk iyice yoğrulur.
Mayalanıp iki kati olana kadar soğuk bir yerde 12 saat bekletilir. Meyve şekerlemeleri süt ile karıştırılıp bekletilir. Unlanmış tezgaha hamur alınıp bir kaç kez yoğrulur, şekerlemeler ve bademler eklenip bir kez daha karıştırılıp, oda ısısında 20 dk mayalandırılır. Bu sürenin sonunda hamur yine unlu tezgahta merdane yardımı ile iki parmak kalınlığında dikdörtgen seklinde açılıp uzun kenarlardan birini ortasını hafif geçecek bicimde kıvırıp öbür kenarı katlanmış kenarın üzerine gelecek bicimde kıvırıp üzerine hafifçe bastırılır. Yağlanmış tepsiye kat yeri üste gelmek şartıyla-30 dk daha bekletilir.
180 °C fırında 1,5 saat pişirilir. Fırından çıkınca bolca pudra şekeri serpilir..
|
|
Noel Keki Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|