https://www.tarifdefteri.net
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı (175 gr) toz şeker
1 su bardağı (120 gr) un
1 paket (10 gr) kabartma tozu
1 paket (5 gr) vanilya
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı (500 ml) süt
1/2 su bardağı (85 gr) toz şeker
Muhallebisi için:
5 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı (175 gr) toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu (65 gr) un
2 yemek kaşığı (35 gr) nişasta
1 paket (5 gr) vanilya
1 paket (75 gr) toz kremşanti
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Ceviz vb.
Bu tarifimizde, pastamızın kekini pişirmemiz gerekeceği için fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlayıp, ısıtmayı unutmayalım.
Gelin pastasının kekini hazırlamak için öncelikle 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım. ( en yüksek devirde )
Karıştırma kabına 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un ve 1 paket vanilyayı hep birlikte eleyerek ekleyelim. Unlu karışımı yumurtalı karışıma, kısım kısım ekleyerek iyice karışmasını sağlayalım.
Dikdörtgen borcamı yağlayıp, hazırladığımız karışımı aktaralım ve iyice yayalım.
Önceden ısıttığımız fırında, derecesini değiştirmeden 30 35 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapalım ve kürdan temiz çıkıyorsa, fırından alalım. Kekin ilk sıcaklığının çıkması için oda sıcaklığında 10 - 15 dakika soğumaya bırakalım.
2,5 su bardağı süte, ½ su bardağı şeker ilave edip, şekeri sütün içerisinde karıştırarak eritelim. Kekin üzerine hazırladığımız şekerli sütü yavaş yavaş gezdirerek dökelim.
Pastamızın muhallebisi için 5 su bardağı sütü, 1 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı bir tencereye alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
Muhallebi ılınınca 1 paket toz krem şantiyi ekleyip, 3-4 dakika kadar mikser ile karıştıralım ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim.
Kekimiz soğuduktan sonra üzerine kremayı yayıp, pürüzsüz bir görünüm elde etmek için düzeltelim. Bir gece buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün servis etmeden önce üzerini tamamen örtecek şekilde hindistancevizi serpelim ve sevdiğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim.
|