Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > Nilüfer Tatlısı (1 adet - 97,520 defa bakıldı)

Nilüfer Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nilüfer Tatlısı

sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
Kısa URL: https://ml.md/lc64977
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
5,163 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurta (2 adet)
Margarin (2 yemek kaşığı, erimiş)
Yoğurt (2 yemek kaşığı)
Kabartma tozu (1 paket)
İrmik (2 yemek kaşığı)
Un (aldığı kadar)
Şerbeti için:
Toz şeker (2 bardak)
Su (2 bardak)
Limon (1/4 adet)
Kızartmak için:
Sıvıyağ (2 bardak)

Şerbeti hazırlamak için bir tencereye 2 bardak soğuk su koyun. İçerisine 2 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını tencere içerisinde bırakın. Tencerenin kapağını yarım şekilde kapatın ve tencereyi kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti tezgaha aktararak ılımasını bekleyin.
Oval cam bir kaba 1 adet yumurta kırın. Üzerine 2 yemek kaşığı erimiş margarin, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı irmik, 1 paket kabartma tozu koyun ve kabın içindeki tüm malzemeyi parmağınızla karıştırın. Üzerine sektiği kadar un koyup elinizle yoğurun. Hamuru yogururken gerekli gördüğünüzde un ilave edebilirsiniz.
Yaklaşık 1 dakika boyunca yoğurduğunuz hamuru tezgaha alın ve hamuru tezgaha bastırarak yarım dakika daha yoğurun. Bu sürenin sonunda hamurun altına ve üstüne un serperek bir merdaneyle açın. Büyük ağızlı bir bardağı ters çevirerek bardağın ağzıyla hamura bastırıp, döndürerek hamurdan 4 parça kesin. Aynı işlemi bir boy küçük bardakla ve bir de çay tabağıyla tekrarlayarak hamurdan 3 farklı büyüklükte 12 parça daire elde edin. Daire şeklindeki hamurların büyük ve ortanca olanlarının uçlarını 1,5 cm aralıklarla, küçük olanlarının uçlarını 1 cm lik aralıklarla kesin. Büyük ve ortanca dairelerin ortalarına 1 adet yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Ortanca daireleri bir spatula yardımıyla büyük dairelerin ortalarına daha sonra küçük olanları da ortanca dairelerin ortalarına koyun ve üst üste koyduğunuz dairelerin ortalarına parmağınızla bastırıp, yapışmalarını sağlayın. Daireleri bir spatula yardımıyla metal bir plakaya (ya da kolay alabileceğiniz bir tabağa) aktarın ve frütözün yanına taşıyın.
İçine 2 bardak yağ koyduğunuz fritöz ısınınca içine hamurları koyup her iki yüzlerini de kızartın, iyice kızarıp altın sarısı bir renk alan hamurları ılıttığınız şerbete koyarak yaklaşık 2 dakika kadar bekletin. Bu sürenin sonunda tatlınızı şerbetten çıkarıp, dilerseniz yeşil fıstık veya ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.






Nilüfer Tatlısı Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(1 adet Nilüfer Tatlısı 97,520 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort