1 adet ufak soğan
1 adet ufak havuç
1 adet ufak patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı su
Soğan, havuç ve patates rendelenir. Düdüklü tencereye un ve sıvıyağ konur, meyanesi gelene kadar kavrulur, salça, kuru nane, kimyon, tuz ve karabiber konur, şöyle bir çevrilir. Yıkanmış bulgur, şehriye ve kırmızı mercimek ilave edilir. Son olarak su gezdirilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Ses çıkarmaya başlayınca ateş yarıya indirilir. 10 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|