1 paket tereyağı (250 gr)
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı kakao
 
1 su bardağı ince çekilmiş badem
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
 
Şerbet malzemesi bir araya getirilir, biraz kıvam alana kadar kaynatılır. Tereyağı eritilir, ılıyınca üzerine süt, pudra şekeri ve yumurta ilave edilir. Çatal yardımıyla iyice çırpılır. Üzerine çekilmiş badem, kakao, karbonat ve un ilave edilir. Hamur tamamen toplanana kadar elle yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır ve yuvarlanır, fırın tepsisine dizilir. 185 derece sıcak fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıktıktan 3 dakika sonra üzerine soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat sonra servise sunulur.
  
 |