| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nazlı Fatma | 
 
  | 
lapa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101284 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014 
5,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 paket margarin
 
500 gram un
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
5 adet yumurta sarısı
 
250 gram ceviz içi
 
Şerbeti için:
 
1 kg toz şeker
 
4 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Üzerine:
 
Hindistancevizi
 
 
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için 4 su bardağı su ve toz şekeri tencereye aktarın Şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyunu ekteyin. Soğumaya bırakın. Hamur için 2 paket margarini derin bir kaba alın. Elinizle yağı ovun. Undan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını yumurta sarıları ve 1 çorba kaşığı yoğurtla beraber kaba alıp yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ayırdığınız unun yardımıyla merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını içe doğru kapatıp, hamura kare şekli verin. Dövülmüş cevizi ortasına yerleştirin. Bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğumuş şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirin hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nazlı Fatma Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |