| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nazende | 
 
  | 
mutlu prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51966 
Gönderme Tarihi: 22.May.2010 
2,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4-5 kişilik
 
200 gram asma yaprağı
 
İçi için:
 
Yarım kg yağsız ve ince kıyılmış kuşbaşı koyun eti
 
1 fincan pirinç
 
1 adet iri domates
 
1 adet küçük soğan
 
Yarımşar demet maydanoz, dereotu, nane
 
50 gram ceviz içi
 
1'er çay kaşığı tuz Karabiber, yenibahar (isteğe bağlı)
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Sosu için:
 
Yarım çay bardağı tahin
 
1 çay kaşığı tuz
 
karabiber
 
Limon suyu (isteğe bağlı olarak az veya çok olabilir)
 
1 baş sarımsak
 
Biraz sıvı yağ
 
 
Asma yapraklarını az suda kısa bir süre haşlayın. Eti yağda, suyunu çekene dek kavurun. İçine ince doğranmış soğan ve ince dövülmüş ceviz ekleyin. Bir süre daha kavurun. Ateşten alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan malzemenin içine pirinç, ince doğranmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin. Karıştırın. Domatesin kabuklarını soyarak, çekirdeklerini çıkartın. Küçük küçük doğrayın. Diğer malzemelere ekleyin. Asma yapraklarına hazırladığınız bu içi doldurun. Sarmaları dibine asma yaprakları döşenmiş genişçe bir tencereye yerleştirin. Sık şekilde dizin. Yapraklarla sarmaların üzerini örtün. Üzerine bir tabak bastırın. Üzerine çıkacak kadar su koyun. Çok kısık ateşte pişirin. Sosu için tahini bir tencereye alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Bol limon suyu ile iyice çırpın. Biraz sıvı yağ ile kıvamını açın. Dövülmüş sarımsakları ilave edin. Pişen sarmaları hemen bir tepsiye ters çevirin. Sıcakken üzerine sosunu dökün. Kapağını kapatın. Temiz bir bezle üzerini örtün. Soğuyana dek demlendirin. Servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nazende Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |