Yarım kg dolmalık biber
 
1 soğan
 
1 çay bardağı nohut
 
100 gr kıyma
 
1 çay bardağı bulgur
 
3 diş sarımsak
 
1 kaşık kıyılmış taze nane
 
Yarım kaşık tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Kimyon
 
Kişniş
 
2 domates
 
1 kaşık sıvıyağ
 
3 kaşık tereyağı
 
Sosu için;
 
2 kaşık tereyağı
 
1 bardak nar
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 dal taze nane
 
1 bardak su
 
 
Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberberin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağdan parçalar keserek tencereye atın. Sos için soğanı tereyağında soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin, servis yapın.
  
 |