200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı süt
175 gram tuzsuz tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı dövülmüş fındık veya badem
1/3 su bardağı un
5 adet yumurta
Şurup için:
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı sıcak su
Üzeri için:
200 gram bitter çikolata
25 gram sütlü çikolata
Yarım nar
İlk olarak 23 cm çaplı bir kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayıp içini yağlayın. Bitter çikolatayı sütle beraber benmari usulü eritin. Eriyen çikolatanın içine oda sıcaklığındaki tuzsuz tereyağı, tozşeker, fındık, un ve yumurtaların sarılarını ekleyip yumuşayana kadar karıştırın. Başka bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışımın içine katıp karıştırın. Karışımı kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şurup için tozşeker ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynatın. Şeker eridikten 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. Üzerine şurubu gezdirin. Üzeri için bitter ve sütlü çikolatayı ayrı eritin. Eriyen bitter çikolatayı kekin üzerine sıvayın. Eriyen sütlü çikolata ve nar ile süsleyerek servis yapın.
|