1 tabak Banvit Hindi Bonfile
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan (ince kıyılmış)
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
200 gr ceviz (iri kırıklanmış)
 
500 ml piliç suyu
 
200 ml nar suyu
 
1 çorba kaşığı tozşeker
 
30 ml limon suyu
 
1 adet nar (ayıklanmış)
 
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
 
 
Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğan ve zerdeçalı katın. Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
 
Karıştırmaya devam ederek ceviz, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatmadan 15-20 dak. kaynatın.
 
Nar suyu, tozşeker ve limon suyunu karıştırın.
 
Kalan yağı ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte, her iki yüzlerini altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dak. pişirin. Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. pişirin.
 
Cevizli sosu tahta bir spatula ile karıştırarak içine limonlu nar suyunu akıtın. Kısık ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
 
Etlerin üzerine nar sulu sosu gezdirin. Nar taneleri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 |