| 
 | 
| Narlı Baklaç Tatlısı (Zonguldak) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146510 Gönderme Tarihi: 04.Kas.2019
 717 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 400 gr toz şeker
 100 gr nar suyu
 100 gr nar taneleri
 800 ml su
 85 gr buğday nişastası
 100 gr kuru fasulye
 
 Fasulyeleri bol suda parçalanmadan haşlayınız.
 Başka bir tencerede su kaynatınız.
 Kaynayan suya, az su ile eritilmiş nişastayı karıştırarak ekleyiniz ve koyulaşana kadar kaynatınız.
 Fasulyeleri ve nar suyunu  ilave ederek biraz daha pişiriniz.
 Soğuduktan sonra servis kâselerine alınız.
 Soğuduktan sonra üstünü nar taneleri ile süsleyip servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |