Şurup için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Yarım adet limon
 
2 adet yumurta
 
5 dolu çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı un
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
Hindistancevizi
 
 
Hamur malzemesi çukur bir kaba bırakılır, mikserle kısa süre karıştırılır. Üzeri kapatılır, yarım saat kadar dinlendirilir. Bu arada şurup kaynatılır. Tavaya derin yağ konur, ısınınca hamurdan çay kaşığyla alınır ve dökülür. Altın rengi kızarılır. Şuruba atılır, 10 dakika bekletilir. Servis tabağına çıkarılır. Üzerine hindistancevizi serpilir.
  
 |