| 
 
 
 | 
Narenciyeli Pırasa (düdüklü) | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102785 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2014 
1,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg pırasa
 
1 adet portakal
 
1 adet limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pırasalar 2 santim kalınlığında doğranır. Düdüklü tencereye zeytinyağı konur, orta ateşe yerleştirilir. Isınınca pırasalar atılır, 3 dakika kadar kavrulur. Sonra portakal ve limon suyu gezdirilir. Tuz ve şeker serpilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Pim çıktıktan sonra kısık ateşte 6 dakika pişirilir. Ilık olarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |