https://www.milliyet.com.tr
 
 
420 gram beyaz un
 
Yarım su bardağı esmer şeker
 
4 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
 
340 gram küpler halinde kesilmiş soğuk tuzsuz tereyağı
 
1 su bardağı soğuk süt
 
1 büyük yumurta
 
1 çay kaşığı vanilya özü
 
1 adet krema
 
Üzerine serpmek için:
 
Esmer şeker
 
Kreması için:
 
2 su bardağı soğuk krema
 
85 gram pudra şekeri
 
Yarım çay kaşığı vanilya özü
 
6-8 adet karışık narenciye (portakal,greyfurt,mandalina vb.)
 
 
Fırını önceden 350 derecede ısıtmaya başlayın ve kek kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın.
 
Bir kabın içerisine un, esmer şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
 
Daha sonra terayağını parçalar halinde ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
 
Karışımı büyük bir kaseye alın. Başka bir kapta süt, yumurta ve vanilyayı birlikte çırpın.
 
Islak karışımı un karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Hamuru yuvarlak kalıba aktarın ve iyice üzerine bastırın.
 
Yüzeyine sıvı kremayı sürün ve esmer şeker serpiştirin.
 
40-45 dakika üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
 
Pişen kurabiyeyi 10 dakika boyunca soğutun.
 
Kreması için, 2 su bardağı soğuk kremayı 5 dakika boyunca çırpın.
 
Pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin, 2 dakika daha çırpın.
 
Kurabiyeyi servis tabağına aktarın ve üzerine çırpılmış kremanın yaklaşık yarısını üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın.
 
Narenciye meyvelerini üzerine yayın ve kalan kremayla servis edin.
 
 
 
  
 |