| 
 
 2 orta boy yumurta
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı şeker
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı su
 2.5 çay bardağı un
 1 adet vanilya
 1 adet kabartma tozu
 28 cm. tart kalıbı
 Jöle için:
 1 su bardağı mandalina ya da limon suyu
 1 su bardağı portakal suyu
 Yarım su bardağı su
 2 yemek kaşığı buğday nişastası
 4-5 yemek kaşığı şeker
 1 vanilya
 
 Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserde çırpıyoruz. Sonra süt, sıvı yağ, su ve vanilya ekleyip, çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave ediyoruz. Yağlanmış olan tart kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Diğer yandan narenciye suyu, şeker, vanilya, nişastayı iyice karıştırıp, sonra kıvam alınca ılımaya bırakıyoruz. Soğumuş kekin üzerine döküyoruz ve süslüyoruz.
 
 
 |