1+1/2 su bardağı zencefilli çörek kırıntıları
5 yemek kaşığı eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı esmer şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
1 1/2 su bardağı yoğunlaştırılmış şekerli süt
1/3 su bardağı dondurulmuş portakal suyu konsantresi, çözülmüş
1/4 fincan taze limon suyu
2 büyük yumurta akı sarısı ayrılmış
1 su bardağı ağır krem şanti
3 yemek kaşığı toz şeker
Garnitür:
Bir kaç dal taze nane yaprakları
2 adet limon dilimleri
1 adet portakal dilimleri
Zencefilli çörek kırıntıları, tarçın esmer şeker ve eritilmiş yağı ile birlikte güzelce harmanlayıp yoğurun.
Kelepçeli bir tart kalıbına bu hamuru güzelce basa basa yayıp yerleştirin.
Yoğunlaştırılmış süt, portakal suyu konsantresi, limon suyu ve yumurta sarısı ile şekeri karışana kadar hızlı bir şekilde çırpın.
Karışım yoğunlaşınca yumurta aklarını ilave edip çırpmaya devam edin.
Sonra bu karışımı hazırlamış olduğumuz tart hamurun içine yayın.
180 derece ısıda olan fırında yaklaşık 20 ila 25 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkan tartı bir müddet soğumaya bırakın, en az 5 saat soğumalı.
Soğuyan tarttın üzerine krem şantiyi yayıp narenciye dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip, dilimleyip servise suna bilirsiniz.
|