Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Nar Soslu Kuzu Budu (Fransa) (1 adet - 46,342 defa bakıldı)

Nar Soslu Kuzu Budu (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nar Soslu Kuzu Budu (Fransa)

saba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2008
Mesajlar: 27
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc31284
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2008
2,570 defa indirildi / yazdırıldı




1 kuzu budu (yaklaşık 2250 g; bütün yağları alınmış)
1 çorba kaşığı taze kekik (ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik)
1 nâr
1 limon (kabuğu ince rendelenip, suyu sıkılmış)
1 1/2 çorba kaşığı frenküzümü jölesi (ya da kuşburnu marmeladı)
çok ince rendelenmiş limon kabuğu (süsleme için)
su teresi yaprakları (süsleme için)
Nar sosu:
3 nar
4 çorba kaşığı frenküzümü jölesi (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tozşeker
2 limon (kabukları ince şeritler halinde kesilip, suları sıkılmış)
1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Budun üstünde keskin bir bıçakla eşit aralıklarla 4-5 yarık açıp, yarıklara taze kekik yaprakları sokarak (ya da kuru kekiği doldurarak), budu ateşe dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Narı soyup, tanelerine ayırın. Sonra tanelerin 1 /3'ünü bir tabağa koyup, geri kalanını bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın ve bir kaşığın tersiyle bastırarak, sularını emaye bir kâseye geçirin (süzgeçte kalan posaları atın). Nar suyuna limon kabuğu rendesi ve limon suyunu katıp, bu karışımın yarısını kaptaki budun üstüne boşaltarak, budu altüst edin.
Kabı fırına verip, budu 1 saat (çok pişmiş istiyorsanız 1 saat 15 dakika), üstüne sık sık kaşıkla kabın dibindeki pişme suyundan gezdirerek pişirin (pişme süresinin tam ortasında, kaba kâsede kalan nar sulu karışımı ekleyin).
Pişme süresinin sonunda, kabı fırından alıp, budu ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, bir kenarda 20 dakika bekletin.
Bu arada nar sosunu hazırlamak için, narları soyup, tanelerine ayırın. Nar tanelerini emaye bir tencere üstüne oturtulmuş tel süzgece boşaltıp, bir kaşığın tersiyle bastırarak, sularını tencereye geçirin (süzgeçte kalan posaları atın). Frenküzümü jölesi (isteğe bağlı), tozşeker ve limon suyunu ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtarak, tozşeker ve jöle (kullandıysanız) eriyinceye kadar ısıtın. Sonra 10 dakika kısık ateşte pişirip, mısır nişastasını bir kâsede az suyla karıştırarak, karışımı tencereye ekleyin ve ateşi biraz açarak, sosu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirmeyi sürdürüp, limon kabuğu şeritlerini katın ve ateşi yeniden kısıp, sosu 5 dakika daha pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir kâseye boşaltın.
Frenküzümü jölesini (ya da kuşburnu marmeladını) bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, jöleyi eritin. Tencereyi ateşten alıp, erimiş jöleyi fırçayla buda sürdükten sonra, ayırdığınız nar tanelerini ve ince rendelenmiş limon kabuğu rendesini üstüne serpiştirin. Budu suteresi yapraklarıyla süsleyip, sofrada dilimleyerek, yanında kâsedeki nar sosuyla servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, buharda pişirilmiş taze patatesler ve suteresi salatasınla.






Nar Soslu Kuzu Budu (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Nar Soslu Kuzu Budu (Fransa) 46,342 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort