250 gr bonfile
Yarım nar, taneleri çıkarılmış
6 adet kuşkonmaz
40 gr İçim Tereyağı
Nar sosu için
50 ml İçim Şef Krema
100 ml nar suyu
20 gr İçim Tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 dal kekik
Önce sosu hazırlayarak başlayın.
İçim Şef Krema, nar suyu ve taze kekiği bir sos tenceresinde kaynatıp ocağa alın. Birkaç dakika kaynatıp biraz koyulaşmasını sağlayın. Ateşten alıp içinden kekiği çıkarın.
Bir tavada toz şekeri yakmadan eritin. Nar suyu ve İçim Şef Krema karışımını eriyen şekerle karıştırıp homojen bir hale getirin. İçim Tereyağı’nı ilave edip hızlıca karıştırarak sos haline getirin. Yüksek ateşte dökme demir tavayı üzerine biraz İçim Tereyağı sürerek ısıtın.
Bonfile dilimlerini sıcak tavaya alıp her iki yüzünü de mühürleyerek pişirin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip ocaktan alın.
Başka bir tavada 40 gr İçim Tereyağı’nı ısıtın. Kuşkonmazları ikiye bölün, tavaya alıp birkaç dakika kızartın. Tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
Etleri nar taneleri ve kuşkonmazlarla tabağa yerleştirin. Üzerine nar sosu gezdirerek servis edin.
|