|
|
Nar Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135169
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
1,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. tokat yaprağı
Hazır zeytinyağlı dolma harcı
3 bardak pirinç
Tarçın
Limon
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Öncelikle yaprakları tek tek ayırıp sıcak suyun içinde beklemeye bırakıyoruz, böylelikle tuzundan arınmış oluyor. Bu sırada pilav tenceresinde bir çay bardağı zeytinyağı ile 3 bardak pirinci kavuruyoruz,daha sonra kavrulmus pirince hazır zeytinyağlı dolma harcının tamamını döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Tek tek malzeme yerıne knorr zeytınyağlı dolma harcı koyma sebebim hem ucuz olması ve bu fiyata bir dolmanın içine girebilecek tüm malzemelerı barındırmasıdır. Kavurmaya devam ederken üstüne bıraz dilerseniz tarçın ve birazcık da nar ekşisi dökebilirsiniz. Daha sonra üstüne 2 bardak kaynar su koyup kısık ateşte pirinçlerin suyu çekmesini bekleyin. Bu esnada sıcak suda bekleyen yaprakları soğuk suda süzüp ayırın ve pişen harcı içlerine koyarak tek tek sarmaya başlayın. Tüm yaprakları sarmayı bitirdiğinizde hafif çukur bir tencerenin (çorba tenceresi gibi) dibini örtecek şekilde bir kaç yaprak koyun ki dolmalarımızı yanmaktan korusun. Tek tek sarmaları dizdikten sonra bir kasede 1 çay bardağı zeytinyağını, az limon suyunu ve birazcık nar ekşisiyle hafif tuzu karıştırıp dolmaların üstünde gezdirin. Son olarak da dolmaların üstünü örtcek şekilde sıcak su döküp en üste bir tabak yerleştirirseniz sarmalarımız taşmadan kısık ateşte pişebilirler.
|
|
Nar Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|