2 adet orta boy kemer patlıcan
2 adet orta boy kabak
4 adet kırmızı dolma biber
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
Önce patlıcanı alacalı soyup, ortadan ikiye bölelim ve yarım cm genişliğinde dilimleyelim. Kabakları soymadan, iyice yıkayalım ve yine yarım cm genişliğinde dilimleyelim. Soğanı soyup, yarım cm genişliğinde doğrayalım. Domatesleri ortadan ikiye keselim.
Şimdi bütün sebzelerin her tarafına, fırçayla sıvıyağ sürüp, ızgarada pişirmeye başlayalım. Sos için bir kasenin içinde; nar ekşisi, dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağını iyice çırparak karıştıralım. Izgarada pişen sebzeleri bir servis tabağına yerleştirip, üzerine nar ekşili sosu gezdirdim ve servise sunalım.
|