| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nar Ekşili Enginar | 
 
  | 
kinot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2011 
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66201 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011 
3,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
4 adet enginar
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı bezelye
 
5 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Yarım limon suyu
 
1 adet domates
 
1 adet patates
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Tencereye temizlenmiş enginarları koyuyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanları, küp doğranmış patatesi, zeytinyağını, şekeri, tuz ve bezelyeyi koyup 1 su bardağı suyla 25-30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine limon suyu ve nar ekşisini de gezdiriyoruz. Servis tabağına enginarları alıp sebzelerle ve doğranmış domatesle süsleyip soğumaya bırakıyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nar Ekşili Enginar Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |