3 adet yumurta
125 gr toz şeker
125 gr elenmiş un
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 avuç file badem
Kreması için:
1 paket Pakmaya Çikolatalı Naneli Puding
2 su bardağı süt
200 ml Pakmaya ŞefKrema
100 gr Pakmaya Bitter Pul Çikolata
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın.</span>
Orta boy kelepçeli bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın, karışımı kalıbın içine dökün. Üzerine bir avuç file bademi, boşluk kalmayacak şekilde serpin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, arada bir uzun bir şiş çubuğu hamurun içine batırarak kontrol edin. Hamur yaklaşık 35-40 dakika sürede pişecektir.</span>
Kreması için pudingi, sütü, kremayı ve pul çikolatayı tencereye aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın.
Fırındaki hamur pandispanya kıvamına gelince fırından çıkartın. Soğuyunca enine ikiye kesin.
İlk katının üzerine kremayı dökün, ikinci katı da kremanın üzerine yerleştirin. 1 saat sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
|