| 
 
| 
 
 
 | 
 
NANELİ HAVUÇ | 
 
  | 
Şenol71 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48394 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2010 
2,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg havuç (orta)
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
tuz
 
karabiber
 
birkaç dal nane
 
 
Havuçlar temizlenip yıkanır ve ocakta kaynamakta olan tuzlu suya atılıp 10 - 12 dakika haşlanır. Sonra çıkarılır. Erimiş haldeki yağda hafifçe kızartılır. Sonra şeker serpilir ve tencerenin kapağı kapatılıp ağn- ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilip indirilir. Tabağa alınır. Tuz, biber ve incecik kıyılmış nane serpilip sıcak sıcak servis yapılır. İstenirse üzerine yoğurt da dökülebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
NANELİ HAVUÇ Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |