125 g margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı (200 g) un
Bir tutam tuz
Üzeri ve Süsleme İçin:
1 paket Pakmaya Çikolatalı Naneli Puding
2,5 su bardağı (500 ml) süt
Pakmaya Beyaz Çikolata Kaplı Bakır Renkli Boncuk
Pakmaya Sütlü Çikolata Kaplı Boncuk
Oda ısısında bekletilmiş margarini ve toz şekeri hamur yoğurma kabına alıp birbirine yedirene kadar karıştırın. Yumurta sarısı, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, yoğurdu ve tuzu ilave edin.
Biraz karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun streçleyip buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile açarak derin bir tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
Hamurun her tarafında çatalla delikler oluşturun ki hamur fırında pişerken fazla kabarmasın.
Hamuru 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.
u arada pudingi hazırlayın. Bunun için Pakmaya Çikolatalı Naneli Pudingi ve sütü tencereye alın. Sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişirin.
Ocaktan alın. Kaşıkla karıştırarak oda ısısında ılıtın. Pudingi soğuyan hamurun içine dökün. Üzerine Beyaz Çikolata Kaplı Bakır Renkli Boncuk ve Sütlü Çikolata Kaplı Boncuk serpin.
Dilimleyip servis yapın.
|