MALZEME
Hamur:
250 g un,
50 g çekilmiş badem,
2 yumurta sarısı,
100 g şeker,
180 g tereyağı,
açmak için un.
Dekorasyon:
200 g pudra şekeri,
2 çorba kaşığı ılık süt,
5-6 nane ruhu (aktar ya da eczaneden),
mavi yemek boyası,
iri taneli toz şeker.
1. Unu badem ile karıştırıp hamur tahtasına dökün. Yumurta sarılarını ve tereyağı parçaları ilave edin, pürüsüz bir hamur yoğurarak buzdolabında 30 dakika bekletin.
2. Fırını 175 derecede ısıtın, fırın tepsisini kâğıtlayın. Hamuru unlu zemin üstünde 3 mm kalınlığında açın ve çiçekler kesin. Çiçekleri tepsiye dizin. 10-12 dakika pişirin. Kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
3. Pudra şekerini süt ile karıştırın, nane ruhunu katın, maviye boyayın.
|