|
|
Nan |
|
babik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117689
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nermin Pekin
1 su bardağı süt
½ çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
½ çay bardağı sıvı yağ (arasına sürmek için)
Üzeri için:
Yumurta
Susam
Çörekotu
Hamur yoğuracağımız kabın içine yaş mayayı, şekeri, ılık suyu ve ılık sütü koyuyoruz. Mayayı parmaklarımızla hafifçe eziyoruz. Ardından unu yavaş yavaş elemeye başlıyoruz. Çok katı olmayan bir hamurumuz olmalı. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra bekletmeden hamurun tamamını tek bir seferde merdane yardımı ile unladığımız tezgahta yaklaşık 1 cm kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamuru üzerine sıvı yağ sürüp 3-4 parmak genişliğinde kesiyoruz (fotoğraflardan daha iyi anlayacaksınız). Önce 1. parçayı ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra bunu 2. parçanın ucuna koyuyoruz ve ikisini birlikte sarmaya başlıyoruz. Tüm parçaları bu şekilde sardıktan sonra elde ettiğimiz kocaman rulomuzu fotoğraflarda gördüğünüz üzere katmanları üste gelecek şekilde önceden yağladığımız yuvarlak tepsiye koyuyoruz. Tepside açabildiğimiz kadar elimizle eşit oranda yayıyoruz. Üstüne yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküyoruz. Bu şekilde tepsinin ağzını kapatarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz ve ardından 170 C'de pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı ile kesmeyiniz, ekmeğin hamur olmaması için bu çok önemli.
Not: Ben bunu sade yaptım ancak arasına kavrulmuş soğan koyanlar da var, dileyen o şekilde de hazırlayabilir.
|
|
Nan Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|