|
|
Nakuüt Jorma (Yalova) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc44004
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2020
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
1 kg işkembe
1 kg kıyma eti
500 gr iç yağ
5-6 baş sarımsak
Houben (kişniş tohumu)
Temizlenmiş koyun bağırsağı
İşkembe iyice temizlenir ve küçük küçük doğranır.
İçine kıyma eti ve iç yağ ilave edilir.
Ardından içine ezilmiş bol sarımsak, houben (kişniş) harmanlanır ve tercihen koyun bağırsağına doldurulur.
Daha sonra mutfak ipi ile ağız kısımları sıkıca bağlanarak kuzinelerde, kuru ısıda (çok az ateşte uzun sürede ) kurutularak pişirilir.
Not: Nakuüt Jorma kış hazırlığı olarak yapılırdı. Tüketilmesi sırasında sucuk gibi kesilir ve tüketilir.
|
|
Nakuüt Jorma (Yalova) Tarifleri Çerkez Yemekleri
|
|