Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bingöl Yemekleri > Nahna Sarması (Elazığ) (1 adet - 767 defa bakıldı)

Nahna Sarması (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nahna Sarması (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167523
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 baş orta boy sarmalık lahana (nahna)
500 gr orta yağlı kıyma
350 gr köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon Tuz Su
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salça
1 çay bardağı zeytinyağı
3 bardak su
Tuz

İç harcı için, soğanlar küçük küçük doğranır.
Yoğurma kabına, kıyma, bulgur, salçalar, soğan, pul biber ve tuz konur.
İyice yoğrularak harç hazır hale getirilir.
Lahananın kök kısmı çıkartılırakyapraklara ayrılır.
Bir tencerede kaynayan tuzlu suya lahananın yaprakları konur.
Yapraklar bir taşım kaynatılarak yumuşatılır.
Yumuşayan lahana yaprakları sudan çıkartılarak soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra damarlı sert bölümleri bir bıçak yardımı ile çıkartılır.
Ayıklanan lahana yaprakları el büyüklüğünde parçalara bölünür.
Hazırlanmış iç harç, yaprakların içerisine konur ve ince ince sarılır.
Sarma işlemi tamamlandıktan sonra tencereye sırayla dizilir.
Salçalı sosu için, bir tencerede ısıtılan zeytinyağında domates salçası kavrulur.
Kavrulan salçaya 3 bardak su ve biraz tuz eklenerek kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca sos ocaktan alınır.
Dizilen lahana sarmalarının üzerine hazırlanan salçalı sos ilave edilir.
Lahanaların üzerine ağırlık olarak bir tabak konur.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirilir.
Servis tabağına alınıp, limon ile birlikte servis edilir.







Nahna Sarması (Elazığ) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(1 adet Nahna Sarması (Elazığ) 767 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort