| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muzlu ve Kakaolu Puding | 
 
  | 
ilaydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41208 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2009 
4,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4-6 kişilik gerekli malzemeler:
 
2.5 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
5 çorba kaşığı kakao
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Üzeri için;
 
4 muz
 
2 portakalın kabuğu
 
50 gr margarin
 
1.5 çay bardağı tozşeker
 
2 çorba kaşığı taze portakal suyu
 
 
1. Süt, pirinç unu, nişasta , kakao ve tozşekeri derin bir kapta mikserle çırpın. Tencereye alıp kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. 4 servis kâsesine paylaştırıp ılınmaya bırakın.
 
2. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Portakal kabuklarını jülyen doğrayın. Margarini teflon tavada eritip portakal kabuklarını 1-2 dakika soteleyin. Muzları ve 2 kaşık portakal suyunu ekleyip hafif rengi dönene kadar pişirin.
 
3. Ilık pudingin üzerine ekleyip 5 dakika buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muzlu ve Kakaolu Puding Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |