| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muzlu Uskumrulu Pilav | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92639 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2013 
1,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr pirinç
 
3 adet uskumru baligi
 
3 adet muz
 
3 adet yesil biber
 
250 gr margarin
 
2 adet yumurta
 
2 yemek kasigi galete unu
 
2 yemek kasigi un
 
2 yemek kasigi kus üzümü
 
3-4 adet zeytin
 
Kirmizi biber
 
 
500 gr pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir. Sonra bolca yikanip süzülür, 2 yemek kasigi margarinle sade pilav pisirilir, dinlenmeye birakilir. Uskumrularin osta dikenleri çikarilip birer birer önce una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kasik margarinle tavada kizartilir.
 
3 adet muzu uzunlamasina 2'ye keserek ufak dogranmis yesil biberlerle birlikte kizartilir. Biberler pilavin içine katip karistirilir. Servis tabaginin ortasina pilav dag gibi konur, etrafina baliklar ve muzlar dizilir kus üzümü yikanip zeytin ve kirmizi biber ilave edilerek pilav tabagi süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muzlu Uskumrulu Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |