| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muzlu Çikolatalı Tart | 
 
  | 
efsun 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.12.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113713 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2015 
1,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
190 gr un
 
50 gr pudra şekeri
 
55 gr toz şeker
 
1 tutam tuz
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 adet yumurta sarısı
 
250 gr margarin
 
2 adet muz
 
Yarım su bardağı fındık
 
3 su bardağı süt
 
1 paket muzlu puding
 
80 gr bitter çikolata
 
2 yemek kaşığı krema
 
 
Un, pudra şekeri, kakao, toz şeker ve tuzu mutfak robotuna alın. Margarini ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alarak birkaç dakika yoğurun. Tart kalıplarını yağlayıp hamuru içlerine yerleştirin. 30 dakika derin dondurucuda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurların üzerini alüminyum folyolar ile kapatın. 25 dakika pişirip folyoları üzerinden alın. Hamur kabarmışsa kaşığın sırtı ile bastırın ve soğumaya bırakın. 3 su bardağı sütü bir tencereye alın, toz pudingi ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Tart tabanlarını kalıptan çıkarıp içine dilimlenmiş muzları yerleştirin. Fındık serpiştirip pudingi tartların içine doldurun. Kremayı ısıtıp küçük doğranmış çikolatayı içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun. Külahın uç kısmını çok küçük kesip kremalı çikolatayı tartın üzerine çizgiler oluşturacak şeklinde sıkın. Buzdolabında soğutup sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muzlu Çikolatalı Tart Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |