| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muzlu Akıtma | 
 
  | 
KarbonhidratKralicesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25164 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008 
2,652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr un
 
Fındık kadar maya
 
Tuz
 
Su
 
2 Muz
 
 
1- Un ılık suda eritilmiş maya, tuz iyice karıştırılır. Hık su da ilave edilip boza kıvamında yapıp mayalandırılır. Yarım saat sonra, tavanın dibi yağlanıp bir kepçe dökülür.
 
2- Hamur tavaya yaydırılır. Altı kızarınca spatula ile çevrilir, öbür tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır. Kalan hamur aynı şekilde pişirilir.
 
3- Akıtmanın içine muz koyup sarabilirsiniz.
 
 
Not: Akıtmada sıcağa yakın su kullanılırsa 15 dakika kabarmasını beklemek kâfidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 21.10.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muzlu Akıtma Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |