600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 çorba kaşığı konserve mısır
2 adet sivri biber
4-5 adet kiraz domates
2 çorba kaşığı limon suyu
3’er adet karanfil ve kakule
3 dal ince kıyılmış taze soğan
1’er tutam safran ve pulbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sarmak için:
1-2 adet taze muz yaprağı
Tavuk göğsü, mısır, ince kıyılmış sivri biber, kiraz domates, limon suyu, karanfil, kakule, taze soğan, safran, pulbiber, zeytinyağı, tuz ve karabiberi derin bir kasede karıştırın.
Tatların birbirine karışması için buzdolabında yarım saat bekletin.
Diğer tarafta muz yapraklarının ortasındaki damarları çıkarın.
Düz bir zemine serip kare parçalar halinde kesin. Her bir parçanın içine tavuklu karışımdan 2 çorba kaşığı koyup, paket sarar gibi sarıp cam kaseye yerleştirin.
Fırın tepsisinin içine su koyup, cam kabı içine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

|