2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
İçi için:
 
2 adet muz
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çorba kaşığı kakao
 
Kızartma yağı
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Önce iç hazırlanır; Muzlar soyulur, kabaca doğranır. Rondoya atılır, üzerine süt, kakao ve şeker eklenir, çekilir. Karışım buz kalıbının gözlerine dökülür, buzluğa konur. Hamur malzemesi çukur bir kaba konur ve güzelce karıştırılır. Tamamen donan iç bir maşayla tutarak hamura batırılır. Hemen kızgın yağa atılır, altın rengi kızartılır. Yağdan alınır, pudra şekeri serpilir.
  
 |