| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muskada Kabak | 
 
  | 
Mehmet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2007 
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74814 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2012 
1,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yufka
 
4 adet kabak
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Kabaklar soyulur ve küp şeklinde doğranır. Tavaya tereyağı, kıyılmış soğan konur ve pembeleştirilir. Üzerine kabak, kıyılmış sarımsak ve tuz eklenir, kabaklar yumuşayana kadar kendi suyuyla pişirlir. Kabak soğurken yufkalar 4 parmak eninde şerit kesilir. Şeritlerin kenarına yeteri kadar kabaklı iç konur ve muska şeklinde sarılır. Kızgın sıvıyağda pembe renkten kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muskada Kabak Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |