1 ölçü yaprak hamuru
 
1 adet yumurta (akı peynir içine. sarısı üstüne)
 
İçi için:
 
250 gr beyaz peynir
 
½ demet dereotu- maydanoz
 
 
1. Bir ölçü yaprak hamuru gereçleriyle hamuru hazırlayın.
 
2. Fazla tuzu çıkarılmış peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu ve 1 yumurta akıyla karıştırın. Hamuru 3-4 mm incelikte açın; 8-10 cm karelere bölüp ortalarına birer kaşık iç koyun ve üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürün.
 
3. Börekleri önce kızgın fırında 10 dakika, sonra orta ısıda 15-20 dakika daha pişirin.
 
 
Not: Yaprak hamurunu önce sıcak fırında pişirmeniz gerekir. Aksi halde yayılır, yağları çıkar ve iyi kabarmaz.
  
 |