| 
 
 
 | 
Mürdüm Erikli İrmik Tatlısı | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65578 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
3,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 çorba kaşığı irmik
 
10 çorba kaşığı toz şeker
 
1 litre süt
 
Üzeri için:
 
200 gram mürdüm eriği veya istenilen başka bir meyve
 
 
Tencereye sütü koyup üzerine toz şekeri ve irmiği ilave edin. Karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Koyulaşıp göbek atmaya başladığı zaman suyla ıslatılmış bir kaba hızla boşaltın. Soğuyunca buzdolabına alın, yarım saat bekletip servis tabağına ters çevirin. Üzerine erikleri dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |